2023

Karácsonyi koncert a templomban

Szívük minden szeretetét beletették ovisaink, tanulóink, pedagógusaink és a lánycsóki vegyeskar tagjai a december 17-én megrendezett nagy sikerű Karácsonyi műsorunkba. Szívet melengető volt megélni a kis verseket, a csodálatosabbnál csodálatosabb énekeket, nem utolsó sorban a hangszeres darabokat. A műsor előtt és alatt a nagy szülői összefogásnak köszönhetően minden osztály sikeresen árulta finomabbnál- finomabb süteményeit.
Karácsonyi koncert a templomban
Karácsonyi koncert a templomban
Karácsonyi koncert a templomban


Olvass tovább

Karácsonyi készülődés

Karácsonyra készülve több osztály is mézeskalácsot sütött az iskola kis konyhájában. Ebben a tanévben került beszerzésre egy villanysütő gáztűzhellyel, ami lehetőséget biztosított arra is, hogy a nemzetiségi gasztro-hetünk keretében a gyerekek több étel elkészítését is kipróbálhassák.

Karácsonyi készülődés
Karácsonyi készülődés
Karácsonyi készülődés
Karácsonyi készülődés

Olvass tovább

Óvodás szülők tájékoztatása

December 15-én 16:30 órától az óvodában mutatta be iskolánkat Románné Kazal Orsolya igazgatóhelyettes, valamint bemutatkozott a leendő első osztályos tanító néni, Bischofné Hegyi Éva Edit.

Óvodás szülők tájékoztatása
Óvodás szülők tájékoztatása

Olvass tovább

„Hejhó síelni jó!”

A téli sportok zászlóshajójával, a síeléssel ismerkedhettek meg a „Hejhó síelni jó! Nyílt Sítanpálya Program” keretein belül iskolánk tanulói még a téli szünet előtt, december 12., 13., 18. napján. A szekszárdi Sí-Elek Sítanoda munkatársai hihetetlen odaadással, és szeretettel fogadták és foglalkoztatták a gyerekeket az általuk kiépített műanyag borítású sítanpályán. Itt a gyerekek ismereteket szerezhettek a síeléshez szükséges eszközökről, illetve a síelés alapjaiba is betekintést nyerhettek. Rendkívül hasznosnak bizonyult mind a három nap délelőtti tevékenysége, hiszen egy olyan mozgásformával ismerkedtek meg a gyerekek, amivel csak kevesen találkozhatnak életük során. Azok a mosolyok, nevetések amiket a gyerekektől láthattunk, hallhattunk egy-egy sikeres csúszás vagy épp egy botlást követően, minden belefektetett munkát megtérített. Szeretnénk tovább folytatni a síelés örömének az átadását a jövőben is, és nem titkolt cél a továbbiakban egy Sítábor szervezése iskolánk berkein belül.
„Hejhó síelni jó!”
„Hejhó síelni jó!”
„Hejhó síelni jó!”


Olvass tovább

Kolindálás

Iskolánk kórusa ismét meghívást kapott a mohácsi idősek otthonába ahol már múlt évben jártunk kolindálni. A gyerekkar kiegészülve néhány zeneiskolással és pedagógussal december 18-án délelőtt látogatott el az otthonba, ahol karácsonyi dalokkal, versekkel, kamarazenével kedveskedtünk az ott lakóknak. Nagy szeretettel fogadták a műsorunkat, és nagy tapssal jutalmazták. Megvendégelték tanulóinkat sok-sok  finomsággal, sőt még „útravalót” is kaptunk, amit közösen elfogyasztottunk a gyerekekkel másnap, az adventi játékos délutánon.

Kolindálás

Olvass tovább

Mukuláskupa

December 8-án a nagycsoportos óvodásokat hívtuk meg iskolánkba egy, már hagyománnyá vált Mikuláskupára. A játékos csapatversenyen az 1-3. osztályba járó gyerekek is részt vettek. Vegyes csapatokba osztva a Mikulás segédeiként kellett különböző játékos, ügyességi feladatokat teljesíteniük a gyerekeknek. Az utolsó versenyszámnál már a Mikulás személyesen is figyelemmel kísérte a kis manók ügyeskedését. Természetesen az ügyes munkáért járó jutalom sem maradt el. Mindenki szaloncukrot kapott a Mikulástól, sőt az iskolánknak rajzot készítő nagycsoportos óvodásokat kis ajándékcsomaggal is megjutalmazta.
Mukuláskupa
Mukuláskupa
Mukuláskupa
Mukuláskupa


Olvass tovább

Tanszaki hangverseny

Zeneiskolánk tanulói 2023.12.05-én vidám tanszaki hangversenyen játszották el a télapó váró, és advent hangulatát meghitté varázsoló dallamokat. A gyerekek zongorakísérettel egyénileg, és kamaracsoportokban is zenéltek. Meglepetésként egy közös produkcióval készültek, melyben tanáraik is közreműködtek. A szereplő gyerekekre sokan voltak kíváncsiak, a hangverseny terem megtelt érdeklődőkkel. A színvonalas hangverseny után a gyermekek csizmácskája megérdemelten telt meg a sok finomsággal, amit a Mikulás hozott.
Tanszaki hangverseny


Olvass tovább

Mikulás az iskolában

Az alsós gyerekek nagy izgalommal várták a Mikulást, akitől levelet is kaptak. Sajnos a sok teendője miatt kissé megkésve, csak december 7-én ért az iskolánkba, de a gyerekek így is boldogan fogadták. Kis műsorral, dallal, versel, sütivel, tejjel látták vendégül és kíváncsian lesték, hogy vajon mit hozott magával a zsákjában. De nem csak a Mikulás, hanem a testvérosztályok is ellátogattak egymáshoz, hogy egymást megajándékozva, énekelve, játszva töltsenek együtt egy vidám órát.

Mikulás az iskolában
Mikulás az iskolában
Mikulás az iskolában

Olvass tovább

Vers-és prózamondó verseny

December 4-én, hétfőn délután rendeztük iskolánkban a vers-és prózamondó versenyt. Sok felkészült versenyző előadásában gyönyörű verseket és meséket hallhattunk. Rendkívül sok érdeklődővel, szülőkkel, nagyszülőkkel telt meg a hangversenyterem. A háromtagú zsűri hasznos tanácsokkal és apró ajándékokkal kedveskedett a résztvevőknek, akik bronz, ezüst, arany és kiemelt arany minősítésekben részesültek. Köszönjük minden vállalkozó diák előadását, a szülők és a felkészítő nevelők támogatását. 


Olvass tovább

Alsós focikupa

Az alsósok nagy örömmel vettek részt a november 24-én megrendezésre került iskolai focikupán a Sportcsarnokban. A rendezvényen fiúk, lányok több, vegyes csapatban versengtek egymással. A pihenő csapatok lelkesen bíztatták társaikat, kitartóan szurkoltak a pálya széléről. A többfordulós mérkőzések végén az első három helyezést elért csapat résztvevői osztályfőnöki és szaktanári dicsérettel lettek gazdagabbak.

Alsós focikupa
Alsós focikupa

Olvass tovább