Német versenyek

Német versenyek

A 3-4. osztályos tanulók részére meghirdetett, területi német vers- és prózamondó versenyen 2024. március 21-én, a mohácsi Boldog Gizella Katolikus Általános Iskolában négy 4. osztályos tanuló képviselte iskolánkat. 

Vers kategóriában a 4. osztályosok között Anyádi Luca 1. helyezést, Blázsovics Veronika 2. helyezést ért el. Próza kategóriában Takács Nóra Maja szintén 1. helyezett lett.

 

A Könyvvel Anyanyelvünkért Alapítvány 2024-ben is megrendezte a német vers- és prózamondó versenyt, melyre baranyai és somogyi alsós és felső tagozatos általános iskolás tanulók jelentkezhettek. Ebben az évben március 23-án, a Himesházi Általános Iskola és AMI volt a helyszíne a versenynek. Rekordszámú jelentkezője volt a megmérettetésnek, 174 tanuló jelentkezett a versenyre. A 20 tagú zsűri a 8 csoportból 4-4 tanulót juttatott tovább az országos verseny döntőjére. A mi iskolánkból Féth Dóra 2. osztályos tanuló, Anyádi Luca, Blázsovics Veronika, Skarka Tamás László és Takács Nóra Maja 4. osztályos tanulók vettek részt a versenyen. Mindegyikük nagyszerűen szerepelt, gratulálunk nekik!