2023

Tanévzáró

Az évzáró minden diák kedvenc ünnepe a tanévben. Erre a rendezvényre jön a legszívesebben mindenki, aki sikeresen teljesítette a tanévet. Természetesen nagyon sok szorgalmas, megbízható diákunk van, ezért a 2022/2023-as tanévet a következő eredményekkel zártuk:

Az iskola tanulmányi átlaga: 4,36. Alsó tagozaton: 4,56, felső tagozaton: 4,16.

Az iskola magatartás átlaga: 4,06. Alsó tagozaton: 4,28, felső tagozaton: 3,85.

Az iskola szorgalom átlaga: 4,09. Alsó tagozaton: 4,41, felső tagozaton: 3,77.

Iskolánk legjobb tanulmányi eredményét elért alsó és felső tagozatos osztály vándorkupát vehet át minden tanév zártával. Idén alsó tagozaton a kupát a 2. osztály kapta, tanulmányi eredményük 4,815 volt. A felső tagozaton pedig megtarthatta a kupát a 8. osztály, ők 4,33-as tanulmányi átlagot értek el. Gratulálunk nekik!

A tanulók 92 %-a részesült valamilyen szintű dicséretben az év folyamán.

176 db tantárgyi dicséretet adtak a pedagógusok az év végi bizonyítványban 18 tantárgyból, 54 tanulónak.

A 6. osztályosok műsorával köszöntünk el egymástól mintegy két és fél hónapra, hogy töltődjünk, kiránduljunk, szórakozzunk a nyári szünetben.
Tanévzáró
Tanévzáró


Olvass tovább

Ballagás

Június 17-én a díszbe öltözött iskola minden diákjával és dolgozójával együtt várta a ballagó nyolcadikosokat, akik megható, szívhez szóló, színvonalas műsorral búcsúztak az általános iskolai évektől, az iskolától, az őket tanító pedagógusoktól. Tőlük pedig Kata néni személyre szólóan búcsúzott, felidézve a legemlékezetesebb pillanatokat.
Ballagás


Olvass tovább

Nemzetiségi hagyományőrző hetek

Az NKUL-KP-1-2023/2-000539 számú pályázat keretében zajlottak a Német nemzetiségi hagyományőrző hetek a Lánycsóki Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Ennek keretében élményszerűen dolgoztuk fel a lánycsóki és környékbeli pünkösdi népszokásokat, sváb gasztronómiai projekthetet tartottunk természetesen kóstolással. 2023. június 2-án rendeztük meg a Népházban hagyományos mini svábbálunkat a gyerekeknek a pályázatnak köszönhetően. A bált a 3. és a 8. osztály sváb táncaival nyitottuk meg. A talpalávalót a jól bevált Hahner-duó szolgáltatta, de vidám játékokkal is gondoskodtak a jó hangulatról. Örömmel tapasztaltuk, hogy egyre több gyermek vesz részt a játékokban, német nemzetiségi táncokban. A büfében a kitikkadt táncosokat málnaszörp és sóskifli várta az SZMK közreműködésével.Szintén e pályázatnak köszönhetően az 1-2. osztályos diákok Lánycsókra, a 3-8. osztályosaink pedig Székelyszabarba utaztak tájházlátogatásra, ahol egész napos német nemzetiségi hagyományőrző élménypedagógiai elemekkel tűzdelt foglalkozásokon vettek részt.

 

Az utolsó héten pedig nagy sikert aratott a nemzetiségi KI MIT TUD és családi játéknapunk. Az osztályok nemzetiségi ki mit tud-ja rendkívüli hangulatban telt, volt itt vers, ének, tánc…

Nemzetiségi hagyományőrző hetek
Nemzetiségi hagyományőrző hetek
Nemzetiségi hagyományőrző hetek
Nemzetiségi hagyományőrző hetek
Nemzetiségi hagyományőrző hetek
Nemzetiségi hagyományőrző hetek
Nemzetiségi hagyományőrző hetek

Olvass tovább

„Sprache des Herzens 2.0”

A „Sprache des Herzens 2.0” címmel meghirdetett német nemzetiségi versenyen 6. osztályos tanulóink vettek részt. A fő téma „A németek betelepülése Magyarországra 300 évvel ezelőtt”, utazás a múltba. 6 kategóriában indulhattak a résztvevők. A diákjaink által választott altéma:  „Generációk” volt. Köveket dekupázsolási technikával képekkel borítottak, melyeken a régi korok magyarországi németsége, valamint a mai magyarországi német emberek, elsősorban gyerekek láthatók. A köveket batyuba csomagolva küldtük el a Múzeumnak. Egyéni alkotást küldött be a felhívásra a 4. osztályból Katzenberger Flórián. Az eredményhirdetésre még várunk.
„Sprache des Herzens 2.0”

Olvass tovább

Térségi német vers-és prózamondó verseny

Minden évben megrendezésre kerül a 3-4. osztályos korcsoport számára a térségi német vers- és prózamondó verseny Mohácson, a Mohácsi Német Önkormányzat és a Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és Óvoda szervezésében. Ebben a tanévben három 3. osztályos tanuló képviselte iskolánkat a versenyen. Balogh Mia, Takács Nóra Maja és Skarka Tamás László vers kategóriában mérettették meg magukat. Mindannyian bátran, ügyesen szerepeltek, Nóra 2. helyezést ért el kifejező, magabiztos előadásával. Mindhármukra nagyon büszkék vagyunk!

Térségi német vers-és prózamondó verseny

Olvass tovább

Digitális témahét

A Digitális Témahét Magyarország legnagyobb digitális pedagógiai eseménye. 2016-tól indult útjára, s mi is immár 8. alkalommal csatlakoztunk a programhoz, amelynek célja, hogy digitális eszközökkel támogatott és innovatív pedagógiai módszereken keresztül fejlessze a tanulók kompetenciáit. Az idén a Petőfi 200 emlékév kapcsán az évfolyamok Petőfi nevéhez kapcsolódó ismereteiket bővíthették, alkottak, tanultak.

Digitális témahét
Digitális témahét
Digitális témahét
Digitális témahét

Olvass tovább

Helyi német vers- és prózamondó, népdaléneklési verseny

Március 24-én rendeztük meg iskolánkban a német vers- és prózamondó, valamint a német nemzetiségi népdaléneklési versenyt, melyen tanulóink nagyon ügyesen szerepeltek. Arany, ezüst, illetve bronz minősítésben részesültek a versmondók, oklevelet és tárgyi jutalmat is kaptak.

Helyi német vers- és prózamondó, népdaléneklési verseny

Olvass tovább

Víz világnapja

A Víz világnapjára a 3. osztályosok sulirádiós műsorával és az általuk készített faliújsággal emlékeztünk.


Olvass tovább

Március 15.

Nemzeti ünnepünkre március 14-én a 3. és az 5. osztályosok, valamint a Színjátszó szakkörösök műsorával emlékeztünk a Népházban. A településünk önkormányzatai és egyesületei rótták le kegyeletüket az emlékműnél.


Olvass tovább

Pénz7

 

Márc 6-10. között a Pénz7 rendezvénysorozathoz csatlakozott iskolánk immár sokadik alkalommal az idén is. A mindennapi pénzügyi ismereteket felölelő program játékos, kooperatív, interaktív módon szélesíti a diákok tudását.
Pénz7


Olvass tovább