2023

Svábbál

Svábbál
Svábbál

Olvass tovább

Német nemzetiségi tábor

Német nemzetiségi tábor
Német nemzetiségi tábor


Olvass tovább

Rézfúvós Találkozó

A Baranya Megyei Rézfúvós Növendékek Találkozóján Vásárosdombón, Hengl Viktória 4. osztályos tanulónk bronz minősítésben részesült.

Olvass tovább

Fánksütés

Február 21-én, (húshagyó kedden) fenntartónk, a Lánycsóki Német Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából fánksütésen vettek részt osztályaink a Német Házban, a lehetőséget ez úton is köszönjük. Az elsősök pedig az óvodába voltak hivatalosak, ahol nosztalgiázva temették a farsangot.


Olvass tovább

Tájoló

Hetedik osztályos tanulóink részére nyitottuk ki kapuinkat február 20-án. Ezen a napon szerveztük meg a Tájoló pályaorientációs napunkat. A gyerekek a kereskedelem, a műszaki, az üzlet-ügyvitel, az egyészségügyi-szociális, a turizmus-vendéglátás és a kézművesség területeken próbálhatták ki magukat különböző gyakorlati és elméleti, egyéni és csoportos feladatok megvalósulásával. A szülői, a tanulói és a pedagógiai értékelések kiegészülésével minden résztvevő hetedik osztályos tanuló egy értékelést kap, mely reméljük, segítséget nyújt a következő év továbbtanulásához.


Olvass tovább

Trábert József Területi Német Népdaléneklési Verseny

A busójáráshoz kapcsolódva a Mohács Park Utcai Katolikus Általános Iskola és Óvoda német munkaközössége (a Mohácsi Német Önkormányzat támogatásával) az idei tanévben, két év kihagyás után, ismét megrendezte a TRÁBERT JÓZSEF TERÜLETI NÉMET NÉPDALÉNEKLÉSI VERSENYT. Iskolánkat két tanuló képviselte szóló kategóriában. Mindketten kimagasló eredményt értek el. A 3 tagú zsűri Anyádi Luca, 3. osztályos tanuló előadását kiemelt arany minősítéssel jutalmazta, Kretz Martin 4. osztályos tanuló gyönyörűen csengő hangját arany minősítéssel értékelte. Gratulálunk nekik!


Olvass tovább

Kisfarsang

Február 16-án két busócsoport segítségével kisfarsangot tartottunk a Felsőgyepen. Köszönet érte! A busók és sokaclányok közös táncával, a települési önkormányzat készítette kiflivel és meleg teával űztük el a telet, s vele együtt máglyára dobtuk rossz tulajdonságainkat, szürke gondolatainkat, melyektől a téllel együtt szeretnénk megszabadulni.

A kisfarsangról készült film megtekinthető:

https://www.youtube.com/watch?v=_n7Qes10Nx0


Olvass tovább

DSD Pilotprüfung

Február 15-én két hetedikes tanuló mérethette meg magát a DSD I Pilotprüfungon, ahol külső vizsgáztató értékelte nyelvtudásukat, és magyarázta el a nyolcadikosoknak, hogy mire figyeljenek oda egy éles vizsgahelyzetben. A vizsgaelnök mindkét tanulót nagyon megdicsérte.


Olvass tovább

Piros is + macis is

Hagyományainkhoz híven február 14-én „Piros is + macis is” napot tartottunk. Mindenki macival és lehetőség szerint valami pirosban jött az iskolába. Az osztályokról csoportképek készültek. Ezen a napon a sulirádió a kért kívánságokkal szólt a szünetekben.


Olvass tovább

Farsang

Februárban az osztályok megrendezték farsangdélutánjaikat, ahol az ötletes jelmezek mellett közös játékokat játszottak a gyerekek, valamint közös tánc és eszem-iszom következett.


Olvass tovább