Iskolánk a Lánycsóki Magazinban 2020 december

Iskolánk a Lánycsóki Magazinban 2020 december

 

A járványügyi helyzet kapcsán szeptembertől kiemelt fontossággal kezeltük a tanulók és a dolgozók érdekében betartandó szükséges teendőket:

- Szülők és hozzátartozók nem jöhetnek be az iskolába, egyéb szakmai feladathoz kötődő munkatársak pedig igazgatói engedéllyel látogathatnak minket.

- Belépéskor mindenkin hőmérsékletet mérünk. Mindez zökkenőmentesen, várakozás és zsúfoltság nélkül valósul meg, az érkezés „csúcsidejében” két dolgozó is végzi ezt a feladatot.

- Az iskola több területén is fertőtlenítő folyadékok vannak kihelyezve, melynek használatára folyamatosan felhívjuk a figyelmet. A diákokat többszöri kézmosásra szólítjuk fel!

- A gyerekek homogén osztályokban tanulnak, a délután folyamán is 4 csoportban vannak, hogy a kontaktok számát a lehető legalacsonyabbra szorítsuk. 

- Óránként fertőtlenítjük a kilincseket, a mosdókat, az öltözőt. Minden eszköz, melyet kézbe vesz valaki, fertőtlenítve lesz! 

- A tüneteket mutató személyek elkülönítő terembe kerülnek (felügyelet mellett), s a szülőt és a gyermekorvost értesítjük!

- A közösségi, zárt helyiségekben (a tanórán kívül) kötelező a maszk használata mindenki számára!

 

Sajnos rendezvényeink, programjaink sem a megszokott módon zajlanak az intézményben. Viszont igyekszünk a helyzethez igazodva megemlékezni az ünnepekről, feleleveníteni a hagyományokat. 

Iskolánk a Lánycsóki Magazinban 2020 december
Iskolánk a Lánycsóki Magazinban 2020 december
November 3-án alternatív testnevelés órák keretében a Honvédelmi Sportszövetség pályázatán a Sirályok SE jóvoltából a templom és az iskola környékén a tájfutás és az elektronikus lövészet sportágakat próbálták ki és ismerték meg tanulóink!

Iskolánk a Lánycsóki Magazinban 2020 december
November 11-én a Márton-napot osztályszinten valósítottuk meg. Az osztályok egész nap a Márton-napi szokásokat, hagyományokat elevenítették fel, valamint a témához kapcsolódó barkácsolás, kreatív alkotás is megvalósult. A hetedikesek az iskolai dolgozók segítségével Búcsúfát díszítettek, melynek szállításában és felállításában köszönjük az Önkormányzat segítségét! A Szülői Munkaközösség támogatásával és a Lánycsóki Konyha megvalósításában a zsíros kenyér parti sem maradt el! Szeretnénk megköszönni a Kisnyárádi Német Nemzetiségi Önkormányzat felajánlását a naphoz kapcsolódó kellékek beszerzésében!

Iskolánk a Lánycsóki Magazinban 2020 december
Iskolánk a Lánycsóki Magazinban 2020 december
Iskolánk a Lánycsóki Magazinban 2020 december
November 16-án a helyzethez igazodva személyesen nem, de online formában megszerveztük a fogadó órákat az iskolában. Egy online felületen 10 perces időintervallumokra tudtak jelentkezni az érdeklődő szülők! Mivel már jó néhány hete a szigorú intézkedések miatt nem tudunk találkozni a szülőkkel, fontosnak tartottuk, hogy negyed tanév elteltével tájékoztatást tudjunk nyújtani mindenki előrehaladásáról! 


November 19-20-án az EFOP -3.9.2-16-2017-00038 pályázat keretében tanulásmódszertani napok zajlottak a 4-5-6-7. osztályokban. 4-4 tanóra keretében a sikeres együttműködés és a kreatív gondolkodás témakörében sajátítottak el és tapasztaltak meg a diákok hasznos módszereket, technikákat, melyeket remélhetőleg eredményesen tudnak alkalmazni tanulmányaik során.


November utolsó hetében „A sokszínűség hete” témahetet tartottunk, aminek keretében  a roma nemzetiség történetét, kultúráját, hagyományait ismertettük meg az osztályokkal. Köszönjük a Lánycsóki Roma Nemzetiségi Önkormányzat támogatását az eszközök támogatására!


November hónapra hirdettük meg iskolai vers- és prózamondó versenyünket. A vállalkozó gyerekek egy online felületre töltötték fel előadásaikat, melynek minősítése és értékelése a következő hónap programja. 

Októberben a „Lánycsókért” Közalapítvány pályázatán nyert összegből 6 db tabletet szereztünk be, melyekkel digitális eszköztárunk bővült, a tanórákon egyre szélesebb körben tudjuk ezáltal a digitális kompetenciákat fejleszteni, a tanórákat – a módszereket színesíteni! Köszönjük!

Az elkövetkező időszakra mindenkinek nyugodalmas, egészséges napokat, heteket kívánunk, lelje örömét mindenki a családban eltöltött adventi készülődésben!
Iskolánk a Lánycsóki Magazinban 2020 december
Iskolánk a Lánycsóki Magazinban 2020 december